Loading...

ONLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ

Συστημα online self-assessment & remote monitoring για οσους παρουσιαζουν πιθανα συμπτωματα Τελευταια ενημερωση: 09/04/2020 Read english translation

Στοχος του Project


  • Δημιουργία και διάθεση διαδικτυακών εργαλείων αυτοαξιολόγησης και αυτοπαρακολούθησης με στόχο:
    • Την αποσυμφόρηση της έκτακτης γραμμής του ΕΟΔΥ 1135, μέσω της αυτοδιαχείρισης
    • Την άμεση συνέργεια με κεντρικούς φορείς και την υποβοήθηση αυτών στη δημιουργία και απορρόφηση λύσεων λογισμικού για τη διαχείριση της πανδημίας
  • Παραγωγή λογισμικού ανοιχτού και προσβάσιμου σε επίσημους φορείς και υπηρεσίες του κράτους και του συστήματος υγειονομικής παρακολούθησης χωρίς χρέωση κάτω από άδεια χρήσης Creative Commons (4.0 International License) Attribution-NonCommercial.
  • Συντονισμός και παροχή τεχνικής υποστήριξης προς τους ενδιαφερόμενους φορείς για την ανάπτυξη και προσαρμογή λογισμικού στα πλαίσια της παρακολούθησης και διαχείρισης της πανδημίας.

Σταδιο Εξελιξης


ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Τρεχουσες αναγκες


Επικοινωνία της Covid-19 Response Greece με το υπουργείο υγείας και ανάλογους φορείς της κεντρικής διοίκησης προκειμένου να μας βοηθήσουν να αποσαφηνίσουμε τις ανάγκες και την υποστήριξη που μπορούμε να προσφέρουμε.

Συντονισμος & επικοινωνια


  • Contact email: contact@covid19response.gr
  • Σημείο επαφής για το project: Νικόλαος Τσονιώτης, Συντονιστής Project Self Assessment & Monitoring, Εθελοντική Δράση COVID-19 Response Greece
  • Σημείο επαφής για άλλα θέματα: Δημήτριος Κουρτέσης, Συντονιστής Εθελοντικής Δράσης COVID-19 Response Greece

Διαθεση Λογισμικου


  • Το λογισμικό και τα ερωτηματολόγια που δημιούργησαν οι εθελοντές μας στο πλαίσιο της δράσης διατίθενται δωρεάν σε συγκεκριμένους φορείς όπως κρίνουμε απαραίτητο και υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons (4.0 International License) Attribution-NonCommercial όπως κάνουν ανάλογες εθελοντικές δράσεις παγκοσμίως.
  • Οποιοσδήποτε επιθυμεί να κάνει χρήση του παραγόμενου λογισμικού και/ή των ερωτηματολογίων θα πρέπει πρώτα να ενημερώσει τη ομάδα συντονισμού της Covid-19 Response Greece στο contact@covid19response.gr ώστε να λάβει ειδική άδεια χρήσης εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη από την ομάδα συντονισμού της δράσης.

Λυση 1: COVID-19 Φορμα Αυτοαξιολογησης

1. Δημιουργια φορμας


Η φόρμα αυτοαξιολόγησης βασιστηκε στην αντίστοιχη φόρμα που δημοσίευσαν οι υπηρεσίες υγείας της Αλμπέρτα, Καναδα. [COVID Self Assessment]. Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο μεταφράστηκε και προσαρμόστηκε στα Ελληνικά δεδομένα.

Πρόκειται για μια φόρμα που ανάλογα με τα στοιχεία που εισάγει ο χρήστης σε απάντηση ερωτημάτων, οδηγείται σε αναγκαία δευτερογενή διευκρινιστικά ερωτήματα, έως ότου συλλέγοντας σε κάθε βήμα τις κατάλληλες πληροφορίες να προτείνει στο χρήστη τις κατάλληλες ενέργειες. Οι ενέργειες αυτές προτείνουν στο χρήστη από απλή αυτοδιαχείριση μέχρι άμεση διακομιδή σε νοσοκομείο αναφοράς.

Στόχος είναι η αυτοδιαχείριση και κατ’ επέκταση η αποσυμφόρηση της έκτακτης γραμμής 1135

  • Project Image


2. Συντελεστες


  • Μετάφραση και προσαρμογή: Νικόλαος Τσονιώτης (Ideas Forward), Χριστίνα Καραμανίδου (ΙΝΑΒ, ΕΚΕΤΑ)
  • Υποστήριξη: Ομάδα εθελοντών Project Self-Assessment & Monitoring, COVID-19 Response Greece

3. Ενημερωση


Έχει ήδη προωθηθεί και είναι υπόψη του ΕΟΔΥ, μετά από επικοινωνία με την Δρ. Έλενα Μαλτέζου, Λοιμωξιολόγου, υπεύθυνη του Τμήματος Παρεμβάσεων σε Χώρους Παροχής Υγείας. Η ομάδα μας είναι εν αναμονή περαιτέρω επικοινωνίας

Λυση 2: Λογισμικο Αυτοπαρακολουθησης Συμπτωματων

1. Δημιουργια λογισμικου


Πρόκειται για λογισμικό από εθελοντές της δράσης Covid-19 Response Greece που θα επιτρέπει την καταγραφή του πλήθους και της έντασης των συμπτωμάτων από τους χρήστες με στόχο

  1. Να προβάλει στο χρήστη τις κατάλληλες άμεσες ενέργειες.
  2. Να προβαίνει σε προγραμματισμένη, βάση κανόνων, μελλοντική επικοινωνία με το χρήστη για επαναξιολόγηση των συμπτωμάτων και προβολής εκ νέου προσαρμοσμένων ενεργειών.

Στόχος είναι η αυτοδιαχείριση και κατ’ επέκταση η αποσυμφόρηση της έκτακτης γραμμής 1135

2. Συντελεστες


  • Έρευνα: Νικόλαος Τσονιώτης (Ideas Forward), Πέτρος Απότσος (REDOC)
  • Υποστήριξη: Ομάδα εθελοντών Project Self-Assessment & Monitoring, COVID-19 Response Greece

3. Ενημερωση


Το συγκεκριμένο λογισμικό αυτοπαρακολουθησης έχει ήδη προταθεί και είναι υπόψη του ΕΟΔΥ, μετά από επικοινωνία με την Δρ. Έλενα Μαλτέζου, Λοιμωξιολόγου, υπεύθυνη του Τμήματος Παρεμβάσεων σε Χώρους Παροχής Υγείας. Η ομάδα μας είναι εν αναμονή περαιτέρω επικοινωνίας.

Λυση 3: Εφαρμογη ιχνηλατησης επαφων

1. Μεταφραση και προσαρμογη εφαρμογων ιχνηλατησης


Η ομάδα της Covid-19 Response Greece προχωράει στη μελέτη εφαρμογών ιχνηλάτησης που προτείνονται από άλλα κράτη, την ανάλυση της λειτουργικότητάς τους και την πιθανή μετάφραση και προσαρμογή στα Ελληνικά δεδομένα

  1. Shield/Hamagen - Ισραήλ

    Πρόκειται για εφαρμογή που παρακολουθεί τις μετακινήσεις του χρήστη σε πραγματικό χρόνο μέσω της τοποθεσίας από το κινητό. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή του χρήστη, ενώ η εφαρμογή τον/την ενημερώνει αν έχει βρεθεί σε μικρή απόσταση με επιβεβαιωμένο κρούσμα και σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβεί. Οι σχετικές πληροφορίες εμπλουτίζονται και από το νοσηλευτικό προσωπικό βάση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εισάγονται στις κατά τόπους μονάδες αναφοράς.

    Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί εθελοντικά να μοιραστεί τις τοποθεσίες από τις οποίες έχει περάσει με τον κεντρικό φορέα (Υπουργείο Υγείας / ΕΟΔΥ), ώστε αν αργότερα επιβεβαιωθεί ως κρούσμα να ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο όσοι/-ες έχουν βρεθεί σε κοντινή απόσταση.

    • Μπορείτε να δείτε την εφαρμογή εδώ
    • Ο δημοσιευμένος πηγαίος κώδικας είναι διαθέσιμος εδώ
  2. TraceTogether - Σιγκαπούρη

    Πρόκειται για εφαρμογή που παρακολουθεί τις μετακινήσεις του χρήστη σε πραγματικό χρόνο μέσω της εγκύτητας συσκευών (bluetooth). Οι πληροφορίες αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή του χρήστη, ενώ η εφαρμογή τον/την ενημερώνει αν έχει βρεθεί σε μικρή απόσταση με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

    Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί εθελοντικά να μοιραστεί τις τοποθεσίες από τις οποίες έχει περάσει με τον κεντρικό φορέα (Υπουργείο Υγείας / ΕΟΔΥ), ώστε αν αργότερα επιβεβαιωθεί ως κρούσμα να ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο όσοι/-ες έχουν βρεθεί σε κοντινή απόσταση.

    • Μπορείτε να δείτε την εφαρμογή εδώ

2. Συντελεστες


  • Προσαρμογή: Λάζαρος Πεντερίδης (ComeTogether)
  • Μετάφραση: Κατερίνα Αργύρη (Senior Biomedical Engineering Researcher, ICCS)
  • Υποστήριξη: Ομάδα εθελοντών Project Self-Assessment & Monitoring, COVID-19 Response Greece

3. Ενημερωση


Έχει ξεκινήσει η μετάφραση και προσαρμογή της εφαρμογής Shield/Hamagen για έλεγχο της λειτουργίας της.

Η ομάδα μας είναι σε αναμονή της δημοσιοποίησης του πηγαίου κώδικα της εφαρμογής TraceTogether για να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες.

Και οι δυο εφαρμογές θα δοκιμαστούν και θα προταθούν στο Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ με ανάλυση των προτερημάτων και μειονεκτημάτων τους.

Αλλες Λυσεις

Εφαρμογες για την παρακολουθηση μετακινησεων
Covid-19 Response Greece Project Self Assestment Image

Εφαρμογη στο Ισραηλ

Εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ. Εγκαθίσταται στο κινητό και...

Covid-19 Response Greece Project Shield Image

Εφαρμογη στη Σιγκαπουρη

Εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας Σιγκαπούρης. Εγκαθίσταται στο κινητό και...

Covid-19 Response Greece Project Shield Image

Εφαρμογη για τον Π.Ο.Υ.

Project επισήμως υποστηριζόμενο από τον ΠΟΥ για την ανάπτυξη εφαρμογής...

More